SAMENWERKING MET MEEWERKEN IN EEMLAND

Publicatiedatum: 14 april 2023

Op dit moment bezoekt u de nieuwe website van de Stichting Oud Soest (museum Soest). Deze website is tot stand gekomen met Meewerken in Eemland en is gebouwd door cliënten van Meewerken in Eemland die bij Meewerken deelnemen aan de dagbesteding.

Museum Soest werkt al enkele jaren nauw samen met Meewerken In Eemland. Meewerken verzorgt alle drukwerk zoals folders en posters voor het museum. Daarnaast heeft Meewerken voor een touchscreen in de hal van het museum een omgeving gebouwd waarmee de bezoekers aan het museum uitgebreid worden geïnformeerd middels tekst en/of woord over de gemeentelijke monumenten en de Rijksmonumenten binnen de gemeente Soest. Daarnaast kunnen de bezoekers via het touchscreen alle kunst in de openbare ruimte bewonderen, iets er over lezen en beluisteren.

Museum Soest heeft in de loop der jaren de samenwerking met Meewerken fors uitgebreid en is er een overeenkomst ontstaan. Door samen te werken met Meewerken in Eemland draagt museum Soest een maatschappelijk steentje bij in de dagbesteding van mensen met ASS.

Meewerken in Eemland heeft als doel een integraal centrum te zijn voor mensen met ASS (autisme spectrum stoornis) In 2014 is Meewerken ontstaan als leerwerk traject voor mensen met ASS en een afstand tot de arbeidsmarkt. In de loop van 2016 heeft dit zich getransformeerd naar een dagbesteding voor dezelfde doelgroep. Hier bleek een ontzettende behoefte aan te zijn. Meewerken heeft een vestiging in Soest, in Bilthoven en inmiddels in Bussum.

In 2021 heeft Meewerken haar dienstverlening verder uitgebouwd met ambulante begeleiding, specialistische begeleiding en groepstherapie (assertiviteit en mindfulness). Binnen de dagbesteding kunnen hun ‘Meewerkers’ zich vakmatig en sociaal  ontwikkelen. Daarbij worden zij intensief begeleid en ondersteund.

Museum Soest verheugt zich op een verdere samenwerking met Meewerken in Eemland.

Namens het bestuur.

C.J.(Cees) Vos.