Interesse in Museum Soest

Het museum Soest is ondergebracht in een stichting die de naam draagt “Stichting Oud Soest”. De stichting heeft ten doel het bevorderen van de belangstelling voor de geschiedenis van de Gemeente Soest (Soest en Soesterberg). De stichting (ANBI instelling) tracht haar doel te verwezenlijken door:

a. het organiseren van permanente tentoonstellingen of periodieke tentoonstellingen van oude gebruiksvoorwerpen en alle andere zaken, welke verband houden met de geschiedenis van Soest en Soesterberg;

b. het stimuleren van het onderzoek van de geschiedenis van Soest en Soesterberg;.

c. alle andere wettige middelen, welke voor de verwezenlijking van haar doel bevorderlijk kunnen zijn.

In het museum zijn vaste exposities ondergebracht zoals bijvoorbeeld een boerderij woning, een wagenmakerij, het kerkelijk leven in Soest en Soesterberg, vele oude ambachten, een schoolklasje, een winkeltje, schoolplaten-prenten en geïllustreerde boeken van de wel bekende heer Isings en niet te vergeten het spreukenhuisje. Naast de vaste exposities zijn er regelmatig wissel exposities te bewonderen. De wissel exposities hebben steeds een eigen thema. Soester kunstenaars worden het hele jaar door in de gelegenheid gesteld om te komen exposeren in het museum Soest. Hier wordt dankbaar gebruik van gemaakt.

De verschillende exposities zijn te bezichtigen zowel op de begane grond als op de 1e en 2e verdieping van het gebouw.

Het museum wordt geheel gerund door vrijwilligers. Sommige vrijwilligers zijn al meer dan 25 jaar aan het museum verbonden. Het museum is steeds op zoek naar enthousiaste mensen die er iets voor voelen om het museum op enigerlei wijze te ondersteunen zodat de cultuurhistorie van de gemeente Soest behouden kan blijven. U kunt het museum op verschillende manieren ondersteunen. Te weten:

Door:

Vriend/vriendin te worden van de Stichting Vrienden van het Museum (zie onder Vrienden Museum Oud Soest op deze site).
Sponsor te worden;
Vrijwilliger te worden;
Het museum op een andere manier te steunen dan vermeld (eigen idee).
Uw interesse kunt u kenbaar maken door het invullen van het contactformulier (PDF bestand). Deze kunt u insturen naar Steenhoffstraat 46, 3764 BM Soest.

Bankrekening: Stichting Oud Soest (museum)
IBAN: NL82 RABO 0359 9085 43
BIC: RABONL2U