Nieuwe exposities vanaf 12 mei

Publicatiedatum: 15 mei 2023

Expositie Marianne Schmidt- Meijer                                                                

Marianne is geboren in 1953 in Amsterdam en verhuisde op haar 17 e naar Soest.

Ze is begonnen met tekenen en het schilderen van aquarellen bij de volksuniversiteit in Eemnes. Later is ze zichzelf gaan bekwamen in schilderen met acryl.

Marianne Schmidt schildert uit liefhebberij . Zij is een fervente verzamelaar van olifanten. Toen zij met pensioen ging, kreeg ze dan ook allerlei olifanten van haar collega’s en werd zij gewezen op de olifantenparade in Laren (NH). Ook kreeg zij een exemplaar om zelf te beschilderen. Dit inspireerde haar om zelf ook een olifantenparade te maken.

Haar oeuvre bestaat dan ook uit een groot aantal schilderijen (aquarel en acryl) en een serie olifanten, bewerkt met acryl en de  decoupage techniek.

Haar dochter stimuleerde haar al lang om te gaan exposeren. Eindelijk is het dan zover en toont zij voor de eerste keer een kleine selectie van haar kunstwerken aan het grote publiek in museum Soest.

Expositie Hannah Wantenaar

Hannah stelt zich voor.

Ik ben Hannah Wantenaar en woon al mijn hele leven (23 jaar) aan de Birkstraat in Soest. Ik doe de opleiding Animatie & Illustratie aan de kunstacademie St. Joost in Den Bosch en zit in mijn laatste jaar. Ik hoop na mijn opleiding als tekenaar en animator aan het werk te gaan.

Al vanaf dat ik kind was teken ik graag beweeglijke personages. Ik vind mijn werk altijd het mooist wanneer het eruitziet alsof het een momentopname is van een scène uit een groter verhaal. Ik heb ook wel eens van anderen gehoord dat mijn tekeningen doen denken aan boekillustraties. Ik denk dat mijn favoriete medium, waterverf, hierbij helpt. Het zorgt ervoor dat ik vaak naar heldere, soms ogenschijnlijk lichtgevende kleuren neig. Ik gebruik ook acrylverf, digitale media en meer om te illustreren, maar mijn schilderstijl is wel voornamelijk ontstaan vanuit waterverf.

Ik hou dus van dynamische scènes tekenen, en mijn tweede grote liefde is dan ook animatie. Ik ben al tijdens de middelbare school begonnen met het maken van mijn eigen animatiefilmpjes. Op de kunstacademie ben ik daarmee verder gegaan en ik heb me altijd vooral bezig gehouden met 2D karakteranimatie. Met mijn tekentablet maak ik voor elk frame een tekening, en als je die allemaal achter elkaar afspeelt komt de illusie van beweging tot stand.

In 2017 stond ik al een keer in de Soester Courant omdat ik toen een prijs had gewonnen met een animatiefilmpje bij de Kunstbende Utrecht. Ik heb ook een keer meegedaan aan Kunst in Soesterberg en nu mag ik exposeren in Museum Soest. Dat vind ik, als beginneling, een grote eer.  Er zijn voorbeelden te zien van al mijn verschillende soorten werk, tekeningen, schilderijen, prints en animatiefilms. Ik probeer altijd een soort sfeer weer te geven die iets bij de kijker teweeg brengt. Ik hoop dat dat is gelukt.

Van 12 mei 2023 t/m 13 augustus 2023 exposeren Marianne Schmidt en Hannah Wantenaar in Museum Soest.