Ferdi Vermeijs

Van 17 mei 2024 tot en met 11 augustus 2024.

Kunstenaarsinformatie Ferdi Vermeijs, 2000.

Ferdi is van jongs af aan al bezig met tekenen. Ongeveer 5 jaar terug is hij meer gaan schilderen. Hij heeft o.a. les gehad van Drago Pecenica en Mint Faas en heeft verschillende dingen van hun geleerd. In de loop van de tijd heeft hij zijn eigen techniek ontwikkeld, waarbij Ferdi aquarelpotloden mengt met acrylverf en de aquarelpotloden ook gebruikt als een soort paletmes en kwast. Hij laat zich onder andere inspireren door landschapskunst, de natuur om hem heen, zijn gemoedstoestand en muziek. Als hij vol zit van een bepaalde emotie, werkt hij meer out of de box, abstract, of in de vorm van een verhaal.

Sinds 2018 tekent en schildert hij bij Pastorie de Elleboog in Amersfoort, een atelier voor outsider art, en krijg daar ondersteuning waar nodig. Het is een gevarieerde groep. Iedereen doet het op zijn niveau en ze delen de passie voor creativiteit, tekenen en schilderen. Ferdi schildert en daarnaast tekent hij digitaal in de Pastorie de Elleboog. Ferdi verblijft ook regelmatig bij Meewerken in Soest, een ontwikkelingsplek voor mensen met een vorm van ASS. Hij heeft ook een vorm van autisme en ontwikkelt zich op zijn eigen manier en tempo.

Zijn werk is te zien geweest in de galerie van Pastorie de Elleboog en bij Museum Flehite in Amersfoort. Hij is blij dat hij nu zijn werk kan laten zien in Museum Soest. Je kan hem volgen op Instagram @ferditastic.art

Videopresentatie van het werk van Ferdi: