Exposities algemene info
Het museum beschikt naast de zalen met de vaste collectie ook over twee zalen die gebruikt worden voor wisselexposities. Voor wisselexposities kan daarnaast ook de trapopgang worden gebruikt van de hal naar de eerste verdieping. Een echte blikvanger. Kunstenaars uit Soest en Soesterberg worden in de gelegenheid gesteld om hun kunstwerken te exposeren. Uiteraard worden er v.w.b. de kunstenaars c.q. verzamelaars van schilderijen en/of beelden ook over de grenzen van Soest gekeken.
Op deze website worden onder de rubrieken nieuws en/of exposities steeds de nieuwe exposities weer aangekondigd. Foto’s van openingen e.d. kunt vinden in de rubriek ‘Gallery’ op deze site.
De exposities worden verzorgd door een werkgroep exposities die bestaat uit steeds wisselende vrijwilligers. Hieronder vindt u de namen van de leden die op dit moment plaats hebben genomen in de werkgroep. Mocht u een idee hebben voor een tentoonstelling of heeft u misschien materialen in uw bezit die aan een bepaalde tentoonstelling kunnen worden toegevoegd neem dan contact op met één van onderstaande personen via info@museumsoest.nl.
Cees Vos (coördinator)
voorzitter@oudsoest.nl
Ellen Schmidt
Dymen van Emst
Marijke Janson
Hans Peters
Annette Goedknegt
Jan Frommink



Huidige exposities:
Nu te zien:
Soester Streken
Te zien tot en met: 27 juli 2025 (nog 77 dagen)
Meer informatieMuseum Soest vormt deze lente het decor van twee bijzondere tentoonstellingen van kunstenares Yolanda van Rhijn-Hemelrijk: Soester Streken en St(r)eken van Yol. Bezoekers krijgen hier niet alleen een inkijkje in de creativiteit van haar cursisten van de dinsdagmiddag schilderclub van de SWOS, maar ook in haar eigen veelzijdige werk. ‘Soester Streken’: samen schilderen met een […]
TENTOONSTELLING 650 JAAR PROVINCIE UTRECHT IN MUSEUM SOEST.
Te zien tot en met: 7 september 2025 (nog 119 dagen)
Meer informatieOver de Stichtse LandbriefOp 17 mei 1375 werd in het centrum van Utrecht een historisch document bezegeld: de Stichtse Landbrief. Dit document markeerde een keerpunt in de bestuurlijke verhoudingen van het Nedersticht (het huidige Utrecht). Voor het eerst eisten vertegenwoordigers van drie maatschappelijke standen – de geestelijkheid, de ridderschap en de steden – inspraak in […]